Hlavní obsah

Ze žárlivosti a pomsty ubodal partnera exmanželky a uřízl mu penis. Soud mu potvrdil 18 let

Devětatřicetiletý muž původem z Ukrajiny stráví osmnáct let za mřížemi za brutální ubodání nového přítele své bývalé ženy. Muž se nevyrovnal s faktem, že si jeho exmanželka našla partnera, a až dvaceti ranami ho ubodal k smrti, na závěr mu navíc uřízl penis i s varlaty. Vrchní soud v Praze ve středu zamítl odvolání obžalovaného, verdikt je tak pravomocný.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Muži osmnáctiletý trest vyměřil už v dubnu pražský městský soud. Obžalovaný si proti němu podal odvolání, ve kterém nesouhlasil se závěry nalézacího soudu. Nesouhlasil s některými provedenými důkazy, s výpověďmi svědků ani s právní kvalifikací.

„Co se týče rozsudku, prakticky každá stránka je lež, každý svědek lže. Co se týče každého argumentu, mohu je všechny popřít,“ prohlásil ve středu obžalovaný. Postěžoval si, že mu policie údajně neumožnila předložit všechny důkazy a i soud je odmítl. „Nikdy jsem neměl žádný úmysl někoho zabíjet, nikdy jsem nevyhrožoval svojí ženě fyzickým útokem,“ dodal.

„Tvrzení obžalovaného, že se jednalo o náhodné setkání, že sám byl napaden a že poškozeného nechtěl usmrtit, bylo jednoznačně vyvráceno zejména znaleckým posudkem soudní lékařky,“ uvedl předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Právní kvalifikace i výše trestu jsou podle soudu v pořádku. „O tom, že se jednalo o usmrcení jiného s rozmyslem, není pochyb. (…) S ohledem na charakter trestné činnosti a přístup obžalovaného máme uložení trestu ve výši osmnácti let za přísné, nikoliv však nepřiměřeně přísné,“ dodal soudce.

Součástí trestu je i následné vyhoštění z republiky na neurčito.

Zavražděný vykrvácel

Podle státního zástupce ale obžalovaný hodnotí důkazy podle toho, jak je to pro něj výhodné a příznivé. Navíc už předtím vyhrožoval manželce kvůli rozvodu, když jí naznačoval, že jejich dcera bude sirotek.

Muž vraždil loni na konci června v pražských Dolních Měcholupech. Tam ze žárlivosti, vzteku a ve snaze se pomstít na chodbě paneláku napadl zákeřně a bez předchozího varování vojenským nožem přítele své ženy, se kterou se tehdy rozváděl.

Muži nožem poranil plíce, játra i srdce. Během útoku, patrně v jeho závěru a zaživa, navíc poškozenému ještě uřízl celý zevní genitál, tedy penis i šourek s varlaty.

Obžalovaný se u hlavního líčení k činu částečně přiznal, respektive přiznal, že mezi oběma muži došlo ke konfliktu, ten ale údajně vyvolal poškozený. „Zeptal jsem se ho, kdo to je a proč zaparkoval na místě mé manželky,“ prohlásil obžalovaný. Ze strany poškozeného se prý dočkal pouze „nekulturní mluvy“ a provokace ke konfliktu.

„Udeřil mě do hlavy, cítil jsem se špatně, uvědomil jsem si, že začal rvačku. Chytil jsem ho za ruce a snažil jsem se ho držet tak, aby mě nemlátil. Začali jsme se prát,“ popisoval obžalovaný soudu. Dál se prý pouze bránil útokům poškozeného. Od momentu, kdy mu měl poškozený srazit brýle, si údajně nic nepamatuje. „Dál si nic nepamatuju. Je možné, že jsem nůž použil,“ uzavřel popis incidentu. Uříznutý penis vysvětlit rovněž nedokázal. Z místa činu obžalovaný utekl, později v noci ho dopadla policie v Libereckém kraji, nedaleko hranic. Napadený mezitím vykrvácel.

Ubodal partnera bývalé ženy a uřízl mu genitálie. Hrozí mu výjimečný trest

Krimi

Výběr článků

Načítám