Hlavní obsah

Ze studentek si udělal otrokyně. Muž z Karlovarska na ně močil a jinak ponižoval

Ke Krajskému soudu v Plzni míří jeden z nejotřesnějších případů pošlapání lidské důstojnosti. Trojice studentek naletěla podvodníkovi, který zcela ovládl jejich životy a několik let je měl zcela ve své moci. Musely mu sloužit, sexuálně jej uspokojovat a strpět ponižující zacházení. Jedna z poškozených dokonce uvažovala o tom, že si vezme život.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Krajský soud v Plzni

Článek

Státní zástupce požaduje pro 24letého muže z Karlovarska jako trest 10 let vězení. Obžalobu na něj podal za trestné činy znásilnění, zbavení osobní svobody, vydírání, nebezpečné pronásledování, podvod a účast na sebevraždě.

S dívkami se Roman M. zkontaktoval postupně přes internet. V prvním případě studentku vydíral jejími intimními fotkami, když jí tvrdil, že je má od jejího bývalého přítele. Další dvě poškozené uvěřily tomu, že je bohatý ruský podnikatel, a později jeho příkazy plnily ze strachu, když jim začal vyhrožovat, že ublíží jejich rodinám.

Mladý muž devět let zneužíval školačky. Některé natáčel při sexu, jiné vydíral

Krimi

Podle spisu obžalovaný muž přiměl dívky nejprve ukončit školu a poté je úplně izoloval od jejich rodin a kamarádů.

„Postupně se na něm staly zcela závislé a nebyly schopné jeho požadavkům jakkoliv vzdorovat. Získal téměř absolutní kontrolu nad jejich životem. Rozhodoval, co budou dělat, kam půjdou a kde a s kým budou trávit čas. Musely mít nepřetržitě zapnutou kameru na mobilu, aby mohl sledovat, kde a s kým se pohybují,“ popsal státní zástupce.

Podle něj obžalovaný dále nutil poškozené dělat různé úsluhy, které je ponižovaly a snižovaly jejich důstojnost a sebevědomí. „Například musely jíst jeho plivance nebo mu olizovat prsty, kterými se předtím škrábal v různých tělesných otvorech. Nechal se oblékat a svlékat, čistit boty nebo cucat palce u nohou. Dívky dále nutil k sexuálním praktikám, které se jim hnusily. Například je pomočil. Používal pro ně oslovení mršino, otrokyně nebo pí..,“ upozornil žalobce.

Vzdor trestal bitím

Jakýkoliv náznak vzdoru či domnělé poklesky v chování Roman M. nemilosrdně trestal. Fackoval je, škrtil, kousal nebo do nich kopal. Jednu z poškozených dokonce přinutil pořezat se žiletkou na ruce.

Kromě svého potěšení dívky využíval i pro peníze. „Donášely a platily mu jídlo. Přinutil je také uzavírat půjčky a takto získané finanční prostředky použil na vlastní nákladný život, který spočíval v pobytu v luxusních hotelích, hazardních hrách či placených sexuálních službách,“ uzavřel žalobce.

Bývalý strážník fotil a znásilňoval školačky, stráví sedm let ve vězení

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám