Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl a pak utíkal policistům. Nakonec skočil do Labe

I přes zákaz řízení vozidla se v noci na úterý vydal v Děčíně na silnici zdrogovaný muž. Když se o jeho auto začala zajímat policejní hlídka, rozhodl se, že se kontrole nepodrobí. Nejprve začal policistům ujíždět, poté před nimi utíkal a nakonec skočil do Labe. Zastavil ho až varovný výstřel. Když vylezl z vody, dostal pouta.

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům.Video: Policie ČR

Článek

Policejní hlídka se v úterý rozhodla kolem třetí hodiny ranní zkontrolovat stojící osobní vozidlo značky Volkswagen.

„Jakmile policisté vystoupili ze služebního vozu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět směrem do města po Ústecké ulici. Policisté ihned sedli do služebního vozidla a začali jej se zapnutými majáky pronásledovat,“ popsala děčínská policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Řidič poté podle ní odbočil do ulice Převozní a poté pokračoval po travnaté stezce podél Labe až k náspu v zimním přístavu.

Opilý a zfetovaný muž házel v centru Chebu kamením po autech

Krimi

„Na konci náspu byl donucen zastavit vozidlo, vyběhl z něj a utíkal k řece, do které následně bez váhání skočil, a snažil se policistům z místa uplavat. Na opakované výzvy nereagoval. Pronásledovaný muž zareagoval až na varovný výstřel. Vrátil se na břeh, kde jej policisté zadrželi,“ uvedla mluvčí.

Ve vozidle s mužem cestoval jeden spolujezdec, který po zastavení vozidla a útěku řidiče zůstal stát u vozidla.

Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce, která byla negativní, stejně tak se na výzvu podrobil orientačnímu testu na jiné návykové látky. Test na drogy však detekoval látku amfetamin/metamfetamin.

Policisté poté lustrací zjistili, že 28letý muž má hned tři platné zákazy řízení všech motorových vozidel, nejdelší z nich až do roku 2026.

Policisté muže zadrželi, umístili do policejní cely a ještě tentýž den mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Výběr článků

Načítám