Hlavní obsah

Zdrogovaný muž útočil nožem na prodavačku na benzince. Chytili ho v centru Brna

Brno

Velmi agresivně a s nožem v ruce se domáhal peněz po prodavačce na čerpací stanici v brněnských Žabovřeskách zdrogovaný muž. Poté, co vybrakoval pokladnu, rychle zmizel. Už po dvaceti minutách ale ležel na zemi přímo na pěší zóně v centru Brna s rukama za hlavou a pod namířenými pistolemi policistů.

Agresivní muž útočil s nožem v ruce, dopaden byl v centru BrnaVideo: Policie ČR

Článek

K útoku došlo v neděli odpoledne, podrobnosti k případu včetně záznamu samotného přepadení i mužova dopadení zveřejnili policisté ve čtvrtek.

Na kamerovém záznamu je vidět, jak muž po krátké konverzaci přeskočil prodejní pult, chytil prodavačku a s nožem v ruce jí hrozil.

„Žena z obavy o svůj život nakonec pokladnu otevřela, muž ji vybral a z místa utekl. Policisté dorazili na místo, zjistili jeho popis a rozběhla se pátrací akce. O součinnost jsme požádali i dopravní podnik a městskou policii,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Foto: Policie ČR

Obsah mužových kapes těsně po dopadení.

Muže ve výrazném oblečení zahlédl řidič trolejbusu a navedl policisty na místo jeho pohybu. Policejní hlídka rychle dorazila na místo a po dvaceti minutách od akce tak loupežník ležel na dlažbě Masarykovy ulice v centru Brna pod dohledem policistů.

„Jedná se o osmatřicetiletého muže, který se již v minulosti dopustil majetkové i násilné trestné činnosti,“ uvedla Cejnková.

„V době zadržení byl pod vlivem drog a policisté u něj zajistili nůž i odcizenou hotovost. Loupežník putoval rovnou do policejní cely a za své jednání si může vysloužit až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala.

Muž zaměstnal útočníka s nožem v Praze tím, že před ním utíkal kolem benzinky

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám