Hlavní obsah

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení v Brně ujížděl policistům, v první zatáčce spadl

Brno

Velkou obratnost při ovládání silné motorky neprokázal pětačtyřicetiletý muž, kterého chtěla zkontrolovat policejní hlídka. Motorkář policistům padl do oka v Brně-Slatině poté, co si všimli podivné registrační značky neodpovídající typu motocyklu. Muž se pokusil ujet, ale asi po minutě v první zatáčce spadl.

Chtěl ujet za každou cenuVideo: Policie ČR

Článek

Muž za řídítky stroje Kawasaki Ninja se nejprve tvářil, že zastaví, když ale chtěli policisté ze svého vozu vystoupit, vzal za plyn a chtěl hlídce ujet. „Nic mu přitom nevadilo, že projíždí světelné křižovatky na červenou a řítí se ulicemi města, vysoko překračuje povolenou rychlost. Policejní vůz chtěl setřást za každou cenu. Právě na vysokou rychlost potom doplatil na nájezdu na dálnici D1. V zatáčce nezvládl svůj stroj a havaroval,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Při pádu se naštěstí vážněji nezranil, ale jak hlídka rychle zjistila, k ujíždění měl hned několik důvodů. „Jeho kawasaki měla vyměněnou registrační značku, byla nepojištěná a měla propadlou technickou. Pětačtyřicetiletý řidič měl zase za předchozí prohřešky vysloveny dva zákazy řízení. Navíc po nehodě mu vyšel i pozitivní test na drogy. Skončil tak v policejní cele a motocykl zase v policejním skladu,“ dodal mluvčí.

Na Přerovsku zemřel motorkář, havaroval bez helmy

Krimi

Výběr článků

Načítám