Hlavní obsah

Zbitý mladík v Dobříši: Šlo o konflikt mezi vrstevníky

Dobříš

Policie se snaží rozklíčovat přepadení a zbití mladistvého chlapce, k němuž došlo ve čtvrtek odpoledne v Dobříši na Příbramsku. Podle prvotních informací náctiletého hocha napadla skupina asi šesti neznámých dospělých mužů, kteří ho svalili na zem a začali do něj kopat, ale během následného vyšetřování se ukázalo, že všechno bylo zřejmě trochu jinak.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje. Ilustrační foto

Článek

Policie v pátek uvolnila nové informace k případu. „Mladistvý se sešel se skupinkou zhruba stejně starých hochů, byli to jeho vrstevníci a sešli se po předchozí domluvě. Nejednalo se tedy o náhodné přepadení,“ upřesnil v pátek mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Mladík se pak s dalším ze skupiny začal dohadovat, došlo na slovní přestřelku a nadávání a vše vyústilo ve vzájemnou potyčku. „Byl to konflikt mezi dvěma mladíky, nebylo to tak, že by celá skupina napadla jednoho,“ doplnil Truxa.

Kriminalisté podle něj nyní vyslýchají další účastníky sporu a hledají ty, kteří se konfliktu účastnili nebo mu přihlíželi. „Zatím nebyla stanovena žádná kvalifikace trestného činu a nikdo nebyl z ničeho obviněn,“ dodal policejní mluvčí.

Zbitý chlapec sám došel domů a rodiče mu posléze přivolali záchrannou službu. Na místo dorazil vrtulník, který hocha převezl do nemocnice v Praze. „Pacient měl mnohačetné pohmožděniny po celém těle, byl při vědomí, se záchranáři komunikoval. Letecky byl převezen do motolské nemocnice,“ potvrdil Novinkám mluvčí středočeské záchranky Marek Hylebrant.

Mluvčí nemocnice v pražském Motole Pavlína Danková s ohledem na věk pacienta nemohla zveřejnit žádné podrobnosti. Uvedla pouze, že mladík byl ještě v pátek v nemocnici na pozorování.

Vážně zraněný chlapec v Dobříši po napadení skupinou útočníků: Bez varování ho strhli a kopali do něj

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám