Hlavní obsah

Závodník rallye se řítil na Tachovsku rychlostí 187 kilometrů v hodině. Přišel o řidičák

Tachovsko

Čtyřiadvacetiletý závodník Eurorally 2024, jejíž účastníci projížděli také přes Plzeňský kraj, přišel o řidičský průkaz. Cizince totiž na Tachovsku chytli policisté, protože jel mimo obec rychlostí 187 kilometrů v hodině.

Foto: PČR

Čtyřiadvacetiletý cizinec přišel o řidičský průkaz. Mimo obec jel rychlostí 187 kilometrů v hodině.

Článek

Na akci vyrazilo 150 automobilových nadšenců z několika evropských zemí. Eurorally odstartovala 8. června v Dánsku, odtud závodníci vyrazili do Švédska, Polska a poté do České republiky.

Z Harrachova směřovali na autodrom do Mostu a pak do Karlových Varů. V úterý pokračovali přes Tachovsko do Domažlic. „Jednalo se o sportovní vozy a na průběh jízdy Plzeňským krajem dohlížely naše hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Audi na Rokycansku vylétlo ze silnice a začalo hořet

Krimi

Doplnila, že právě na Tachovsku zjistili přestupky u dvou šoférů. „Jednomu z nich jsme na místě zadrželi řidičský průkaz. Překročil totiž povolenou rychlost o více než devadesát kilometrů v hodině,“ vysvětlila Vršecká.

Radar změřil, že závodník se řítil mimo obec rychlostí 187 kilometrů v hodině. „Čtyřiadvacetiletý cizinec tak musí nějakou dobu cestovat jen jako spolujezdec,“ uvedla.

Neukáznění byli i šoféři, kteří se neúčastnili rallye. Další řidičský průkaz sebrali policisté muži, který jel mezi Planou a Tachovem rychlostí 161 kilometrů v hodině.

Foto: PČR

Neukázněný řidič jel mezi Tachovem a Planou rychlostí 161 kilometrů v hodině.

Výběr článků

Načítám