Hlavní obsah

Záplavy mají první oběť. V Krasovce bylo nalezeno bezvládné tělo

Krasov
Aktualizováno

V souvislosti se záplavami jeden člověk utonul v řece Krasovka na Bruntálsku, zřejmě šlo o ženu. Informoval o tom v pondělí ráno policejní prezident Martin Vondrášek v rozhovoru pro Český rozhlas. Policie podle něj eviduje sedm pohřešovaných.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Povodňová situace na Bruntálsku, 15. září 2024 

Článek

„Pokud jde o oběti, máme bohužel utonulého v řece Krasovka na Bruntálsku,“ řekl Vondrášek bez dalších podrobností rozhlasu.

Informaci později potvrdila mluvčí policie Soňa Štětínská. „Můžeme aktuálně potvrdit, že v neděli odpoledne bylo ve vodě u obce Krasov na Bruntálsku nalezeno bezvládné tělo. Místo je odříznuté velmi silným tokem, proudem vody, nicméně policisté v místě pracují,“ řekla.

Věk ani pohlaví policie neupřesnili, podle informací ČTK se jednalo o ženu. Štětínská uvedla, že policisté jsou na místě a okolnosti tragédie prověřují, situace je tam ale podle mluvčí složitá.

Podle Vondráška policie dále eviduje celkem sedm pohřešovaných. „Tři pohřešované z vozidla, které vjelo do potoku Staříč v Lipové-lázních. Jednoho člověka, který spadl do Janovického potoka na Uherskohradištku. Jeden pohřešovaný po skoku do řeky Otavy, jeden pohřešovaný senior z domova seniorů v Kobylé nad Vidnavou a jeden pád do vody v Krnově,“ dodal Vondrášek.

Foto: Mapy.cz

Potok Krasovka v běžném stavu v obci Krasov na Bruntálsku (ilustrační foto)

K pádu auta do rozbouřené řeky Staříč došlo v sobotu kolem 17:00 hodin. Jedné osobě se podařilo dostat na břeh, další tři zůstaly uvězněné ve vozidle.

Neúspěšné je zatím také pátrání po 54letém muži, který v sobotu odpoledne spadl při uklízení naplavenin do rozvodněného Jankovického potoka v Jankovicích na Uherskohradišťsku. O dalších pohřešovaných zatím nejsou k dispozici žádné bližší informace.

Po čtyřech lidech, kteří zmizeli v rozvodněných tocích na Moravě, se stále pátrá

Krimi

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám