Hlavní obsah

Zaplatil zálohu za minibagr, už si ho však nepřevzal. Stal se obětí podvodníka

Přerov

Koupě malého bagru nevyšla na Přerovsku muži středního věku. Zaplatil za něj zálohu, ale když si pro něj do prodejny přijel, zjistil, že se stal obětí podvodníka. Novinky o případu informovala v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní v pátek zareagoval na inzerát nabízející k prodeji minibagr za 220 tisíc korun. „Po telefonické domluvě a prostřednictvím SMS zpráv se s prodávajícím, který vystupoval jako zástupce přerovské společnosti prodávající vozidla, domluvil, že pošle zálohu ve výši 70 tisíc korun, kterou vzápětí uhradil na dva účty,“ uvedla mluvčí.

Bagr si měl podle domluvy muž převzít v sobotu v prodejně společnosti. Když tam ale dorazil, tak mu zaměstnanci sdělili, že žádný bagr neprodávají a osobu, která se vydávala za pracovníka společnosti, nikdo nezná.

„Poškozený se po tomto zjištění obrátil na policisty na příslušném oddělení, kde byly zahájeny na základě podaných informací úkony trestního řízení pro podezření spáchání trestného činu podvodu,“ doplnila Zajícová.

Výhodná koupě minibagru ztroskotala, zbrklý kupující přišel o osmdesát tisíc

Krimi

Výběr článků

Načítám