Hlavní obsah

Zaplatil si ubytování v Chorvatsku. Na místě zjistil, že peníze poslal podvodníkovi

Hranice

Na letošní letní dovolenou jen tak nezapomene muž středního věku z Přerovska. Zaplatil si ubytování v Chorvatsku, ale když tam dojel, zjistil, že při jeho sjednávání komunikoval s podvodníkem. Novinky o případu v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle ní pustil do plánování letní dovolené již v lednu, a to poté, co ho na sociální síti oslovila neznámá osoba a nabídla mu ubytování v apartmánu v Chorvatsku.

„Po domluvě zaslal poškozený zálohu ve výši 590 eur (15 tisíc Kč). V březnu mu byla na e-mail zaslána smlouva k ubytování, kterou podepsal a odeslal zpět. V červenci se muž prostřednictvím e-mailu opět zkontaktoval s ubytovatelem a ten žádal zaslat doplatek za ubytování v částce 380 eur (9600 Kč), kterou odeslal,“ popsala komunikaci mluvčí.

Za ubytování tak muž uhradil zhruba 24 600 korun. Poté, co si myslel, že je vše v pořádku, vyjel na dovolenou a až v místě ubytování zjistil, že nikdo pobyt na jeho jméno nezarezervoval a žádná záloha není uhrazena.

„Pokusil se tedy telefonicky zkontaktovat s osobou, se kterou pobyt domlouval, ale číslo bylo nedostupné. Zaslal proto e-mail, kdy mu druhá strana odpověděla, že mu peníze pošle zpátky. Do současné doby se tak ale nestalo a na další urgence podvodník nereaguje,“ doplnila Zajícová s tím, že policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Z dovolené v Chorvatsku se vyklubal podvod. Žena přišla o desítky tisíc korun

Bezpečnost

Výběr článků

Načítám