Hlavní obsah

Záchranáři skočili do vody pro tonoucí mladíky v autě, havárie i tak skončila tragicky

Paštiky

Zdravotní záchranáři zveřejnili ve středu podrobnosti k sobotní tragické havárii v Paštikách na Strakonicku. Auto se čtyřmi mladíky ve věku od 15 do 25 let tam sjelo do rybníka. Dva zemřeli a dva skončili v nemocnici. Záchranáři konstatovali, že dělali maximum, a posádka, která byla první na místě, se vydala pro dva tonoucí mladíky do zatopeného vraku.

Foto: ZZS JK

Záchranáři na nic nečekali a vydali se do vody.

Článek

„Posádka z Blatné dorazila na místo jako první ještě před příjezdem ostatních složek IZS. Řidič sanitky i se záchranářem na nic nečekali a skočili do vody, kde byly podle informací ve voze zaklíněny dvě osoby,“ popisovala zásah mluvčí jihočeských zdravotnických záchranářů Petra Kafková. Druzí dva mladíci se dokázali dostat z auta na břeh.

Kafková dále uvedla, že řidič se záchranářem se snažili oba zraněné bez jakéhokoliv vybavení vyprostit z potopeného vraku. „Podařilo se jim to u jednoho z mladých mužů,“ podotkla mluvčí záchranářů.

Foto: Policie ČR

Auto skončilo na střeše v místním rybníce.

Na místo vzápětí dorazila jednotka hasičů, které se podařilo vytáhnout druhého muže zaklíněného ve vozidle.

„Jelikož u obou účastníků nehody došlo k selhání životních funkcí a zástavě srdce, bylo nutné bezodkladně začít s resuscitací. U obou probíhala současně,“ zmínila Kafková. Bohužel i maximální snaha záchranářů byla marná a mladé muže se oživit už nepodařilo. Mladíci, kteří se dostali na břeh před příjezdem záchranných složek, byli převezeni do nemocnice.

„Navzdory tomu patří ale zasahujícím velký dík za šanci, kterou tonoucím svým nadstandardním profesním zásahem dali,“ míní Kafková. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté. Podle informací Novinek ujeli čtyři mladí muži s autem před havárií jen pár set metrů.

Čtyři mladíci na Strakonicku sjeli s autem do rybníka, dva z nich zahynuli

Krimi

Výběr článků

Načítám