Hlavní obsah

Záchranáři na Broumovsku vytáhli ženu z pětimetrové průrvy kladkostrojem

Police nad Metují

V neřešitelné situaci se ocitla žena, která v pátek před polednem během procházky v Broumovských stěnách nedaleko obce Machov spadla do skalní průrvy. Na pomoc vyrazili hasiči, včetně speciální lezecké skupiny, a Skalní záchranná služba. Ženu se jim z asi pětimetrové hloubky podařilo vytáhnout pomocí lezecké techniky.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana ženy z průrvy v Broumovských stěnách

Článek

K pádu došlo v Broumovských stěnách na Junácké vyhlídce.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Žena spadla do skalní průrvy

„Na tísňovou linku se obrátil s prosbou o pomoc muž, jehož manželka spadla do skalní průrvy, odkud nemohla sama vylézt. Když přijeli záchranáři na místo, zjistili, že se žena nachází v asi pětimetrové hloubce,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že se trhlina postupně v hloubce zužovala, záchranáři proto museli využít lezeckou techniku.

„K ženě se slanil hasič lezec, zajistil ji do evakuačního trojúhelníku a další členové lezecké skupiny mezitím připravili nahoře na skále dva kotevní body s kladkostrojem, pomocí kterého pak ženu vytáhli opatrně nahoru,“ dodala Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana ženy ze skalní průrvy

Páteční výjezd záchranářů se naštěstí obešel bez zranění zachraňované osoby, nicméně úplně snadný zákrok to podle zasahujících nebyl.

„Prázdniny se blíží, a tak nezapomínejte na opatrnost při pohybu ve skalních terénech a sledovaní traumabodů, jejichž ohlášení při volání na tísňovou linku může značně urychlit a usnadnit náš výjezd,“ prosí záchranáři.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana ženy ze skalní průrvy

V Adršpašských skalách zachraňovali muže, který spadl z 15metrové výšky

Krimi

Výběr článků

Načítám