Hlavní obsah

Historkou o zablokovaném účtu vymámila z ženy miliony. Kamarádi hráli zaměstnance banky

Jihočeští kriminalisté se zásahovou jednotkou zadrželi v uplynulých dnech pět osob žijících v Libereckém kraji, z nichž čtyři obvinili z podvodu. Gang podvodníků vylákal z 62leté ženy z Táborska více než tři miliony korun.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Mozkem gangu byla 39letá žena z Liberecka. Ta se totiž se starší ženou z Táborska znala. Vymýšlela si historky o tom, že je v tíživé finanční situaci, protože jí banka zablokovala účet, kde má miliony korun. Ženě podvodnice mimo jiné tvrdila, že potřebuje na poplatky, které banka požaduje kvůli odblokování.

Známá jí uvěřila a od června do listopadu loňského roku jí předala více jak tři miliony korun. Podvodnice ženu utvrzovala v tom, že jakmile se účet odblokuje, peníze jí hned vrátí. Jenže to se nestalo a po podvodnici se slehla zem. Ženě došlo, že jí známá podvedla a vše ohlásila na policii.

„V potvrzování tíživé situace jí pomáhali další zadržení, šlo o 35letou ženu a dva muže ve věku 36 a 37 let také z Liberecka. Ti se vydávali za zaměstnance banky. Získané finanční prostředky pak obvinění používali pro uspokojování vlastních potřeb,“ řekla Lenka Pokorná, mluvčí táborské policie.

Obviněné čeká soud a v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Šmejdi znovu na scéně. Servisní technička obrala seniorku o desítky tisíc

Krimi

Výběr článků

Načítám