Hlavní obsah

Zabil otce a jeho partnerku. Se stížností na nelidský trest vrah Nárožný u Ústavního soudu nepochodil

Brno

Na doživotí odsouzený dvojnásobný vrah Pavel Nárožný nepochodil se svou stížností u Ústavního soudu. Na konstituční tribunál se obrátil s tím, že byla v procesu porušena celá řada jeho práv včetně toho, že mu byl uložen krutý a nelidský trest. Ústavní soud ale neměl pro jeho argumenty pochopení.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Nárožný zavraždil svého otce a jeho partnerku v roce 2009. Těla obětí se nikdy nenašla, ale podle množství krevních stop v jejich domě v Přerově nemohli napadení podle soudů přežít. Důvodem vraždy byl podle všeho majetek.

„Obecná justice se dostatečně vypořádala se všemi námitkami,“ konstatovala soudkyně zpravodajka Kateřina Ronovská.

V kauze byla původně obžalována i matka Nárožného, během procesu však zemřela. Olomoucký krajský soud kauzu otevřel v červnu 2011, postupně padlo několik zprošťujících rozsudků, které pokaždé zrušil vrchní soud.

Nakonec rozhodoval jiný senát v Ostravě. Proti obžalovanému svědčily například pachové stopy v autě zavražděných či svědectví souseda, který uvedl, že Nárožného viděl v osudnou noc za volantem. Doklady a platební karty zavražděných po čase nalezli exekutoři v klavíru Nárožného matky.

Po prvním zproštění olomouckým krajským soudem byl Nárožný propuštěn na svobodu, na začátku roku 2016 jej však znovu zadržela policie a obvinila z přípravy vraždy tety, která spravovala majetek po jeho zavražděném otci. Vyslechl si za to třináctiletý trest.

V následném procesu už justice Nárožného potrestala nejpřísnějším možným trestem, tedy doživotím. Nárožný celou dobu svou vinu popírá a domáhá se i obnovy řízení včetně toho, že chce odškodnění za příliš dlouhý proces.

Za vraždu otce a macechy dostal Nárožný doživotí. Těla se nikdy nenašla

Krimi

Výběr článků

Načítám