Hlavní obsah

Záběry z dronu ukazují ohnivou zkázu v Českém Těšíně

Škoda za desítky, možná až stovky milionů korun. Takové následky má požár dvou škol, se kterým hasiči bojovali dva dny v Českém Těšíně. Studenti obchodní akademie ani přilehlé základní školy se do lavic jen tak nevrátí. Rozsah požáru ukazují letecké záběry z dronu, které hasiči poskytli.

Požár střechy školy v Českém Těšíně pohledem z dronuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

Požár vznikl ve středu v podkroví obchodní akademie. Na místě zasahovaly dvě desítky jednotek hasičů, přesto se nepodařilo zabránit jeho rozšíření do sousední základní školy. Příčina požáru je nejasná, škody jsou obrovské.

„Plameny zničily podkroví, kde se nachází počítačové učebny. Škody jsou ale samozřejmě i v nižších patrech, která jsou nasáklá vodou. Zatím škody nedokážeme odhadnout, ale zcela jistě to budou desítky milionů korun,“ řekla Novinkám ředitelka obchodní akademie Ivana Nováková.

Zatím není jasné, kde bude pokračovat od září výuka. Likvidace škod a oprava budovy potrvá několik měsíců. „Náhradní prostory budeme hledat ve spolupráci s krajem, který je zřizovatelem školy,“ dodala. Podobná situace je i v sousední základní škole, kam se děti v září ještě rozhodně nevrátí. Vyučovat by se mělo v prostorách, které škola ve spolupráci s radnicí bude hledat v jiných školách na území města.

Požár se hasičům podařilo zkrotit až po dvou dnech, v pátek ráno ale ještě bylo na místě několik jednotek. „Zásah stále trvá, na místě jsou momentálně dvě jednotky hasičů,“ dodala mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

„Chtěli bychom poděkovat obyvatelům z přilehlého okolí za jejich podporu. I přesto, že pro hasiče byla zajištěna strava a pitný režim, lidé hasičům poskytovali možnost dalšího občerstvení, nosili kávu, koláče, ale třeba i řízky,“ dodala mluvčí.

Příčina požáru stále není jasná.

Oheň se ze střechy obchodní akademie v Českém Těšíně rozšířil na další školu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám