Hlavní obsah

Muž v obci na Lounsku střílel z domu na ulici, z bytu ho vytáhla zásahovka

Libčeves
Aktualizováno

Policejní zásah si vyžádal v úterý odpoledne incident na Lounsku, kde v obci Libčeves podle oznámení muž střílel z domu na ulici. Podezřelý se pak zamkl v bytě, odkud ho po marném pokusu o vyjednávání vytáhla zásahová jednotka.

Zásah kvůli zabarikádovanému muži na LounskuVideo: Aktu.cz

Článek

Policisté o zásahu informovali ve 14:30 na síti X s tím, že se akce týká nahlášené střelby. S podezřelým, který se zamkl v domě, se pokoušeli navázat kontakt.

Situaci nakonec krátce před 15. hodinou vyřešila zásahová jednotka, která vrazila do obydlí, kde 47letého muže zadržela.

„Budou s ním provedeny nutné procesní úkony a o dalším postupu budeme informovat. V důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn,“ uvedla policie. Další podrobnosti k okolnostem incidentu policisté neuvedli.

Nejdřív střelba, pak „létaly třísky“

Informace o střelbě a následném chování podezřelého byly pro místní obyvatele značným překvapením.

„Je to normální člověk, táta od rodiny, normálně chodí do práce, funguje. Vůbec bychom to nečekali,“ řekla reportérovi Novinek jedna z místních obyvatelek, jejíž jméno redakce zná, ale chtěla zůstat v anonymitě.

Ani podle starosty obce Tomáše Ekrta se nejedná o žádného podivína. „Je to divné, netuším, co ho přimělo k takovému výbuchu. Naštěstí nestřílel na nikoho, asi jen do vzduchu, pak bylo slyšet z baráku rány, asi rozbíjel nábytek,“ řekl Novinkám starosta.

„Není to žádný podivín, jen nadává na politiku, ale nenapadlo by mě, že by to dopadlo takhle,“ dodal starosta, podle něhož má muž zbrojní průkaz a patrně i legálně drženou zbraň.

Foto: Aktu.cz

Zásah kvůli zabarikádovanému muži na Lounsku

Ozbrojený muž se zabarikádoval v domě na Karlovarsku. Po příjezdu vyjednavače se vzdal

Krimi

Související témata:

Výběr článků

Načítám