Hlavní obsah

Za traktor zaplatil dvakrát, a nemá ho, narazil na podvodníka

Na důvěřivost doplatil osmnáctiletý mladík z Jesenicka, který toužil vlastnit traktor. Chtěl si ho koupit přes inzerát, jenže narazil. Ač za stroj zaplatil, a to hned dvakrát, nemá nic. Stal se obětí podvodníka. Proto se ve čtvrtek obrátil na policisty a ti se případem začali zabývat. Novinky o tom informoval v pátek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž na policii přišel s tím, že byl podveden při koupi traktoru a přišel o 105 tisíc korun.Na konci letošního července objevil inzerát na prodej traktoru za 70 tisíc korun. Kontaktoval prodávajícího a s ním se domluvil, že mu dopředu pošle na účet celou částku.

„Jakmile peníze odeslal, tak mu prodávající odpověděl, že peníze stále neobdržel. Mladý muž proto poslal peníze ještě jednou, ale sníženy o polovinu. Ale ani poté traktor nedostal a prodávající s ním přestal úplně komunikovat,“ popsal mluvčí.

Pachateli, bude-li dopaden, hrozí za podvod až dva roky za mřížemi.

Policisté v této souvislosti apelují na občany a varují, aby při nakupování na internetu „z druhé ruky“ byli opatrní. Varují je, aby nikdy neposílali peníze dopředu osobě, kterou neznají. Jinak riskují, že narazí na podvodníka, který žádné zboží nemá a chce je jen připravit o peníze.

Zemanův chráněnec Balák obžalován. Kvůli traktoru

Krimi

Výběr článků

Načítám