Hlavní obsah

Za lov škeblí hrozí mužům z Teplicka až tříleté vězení. Dopadli je kvůli chlubení

Kuriózní případ řešili v uplynulých dnech policisté z Krupky na Teplicku. Kontaktovala je hlídka městských strážníků s tím, že na základě oznámení od ženy, které se muž chlubil, kontrolují podezřelého, který v tašce nese velké množství škeblí. Podle oznamovatelky se má jednat o chráněný druh.

Foto: Policie ČR

Policie dopadla dva muže, kteří v Krupce na Teplicku nelegálně lovili škeble.

Článek

„Poté, co policisté přijeli na místo, zjistili, že muž má opravdu v tašce celkem 115 kusů škeblí rybničních o různých velikostech - od 5 do 20 centimetrů. Tito živočichové se řadí mezi druh silně ohrožený a byla tak způsobena újma veřejnému zájmu na ochraně přírody a krajiny,“ uvedla teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podezřelý podle ní uvedl, že se seznámil s neznámým mužem, který ho dovedl k rybníku, a společně vylovili větší množství škeblí, které chtěli prodat do vietnamské restaurace.

„Zajištěné škeble putovaly do rukou člena rybářské stráže, který se postaral o jejich záchranu. Podezřelý skončil na výslechu u kriminalisty, který mu sdělil obvinění z přečinu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policie dopadla dva muže, kteří v Krupce na Teplicku nelegálně lovili škeble.

Podle popisu a dobré osobní znalosti policistů se podařilo ustanovit i druhého podezřelého, který se ke skutku přiznal. Za výše uvedený přečin hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky.

Cizinci lovili v Brně chráněné škeble

Krimi
Související témata:

Související články

V objednaném jídle byla perla za půl miliónu

Obrovské štěstí měl manželský pár z Royal Palm Beach na Floridě. V pátek si zašel na večeři do restaurace a po objednání pokrmu s mořskými plody odcházel...

Výběr článků

Načítám