Hlavní obsah

Za brutální rozkopání seniorova obličeje potvrdil soud recidivistovi 16 let

Šestnáct let ve vězení za pokus o vraždu stráví třicetiletý recidivista Jan Čupori, který loni na Berounsku brutálním způsobem zaútočil na seniora, kterému v podstatě rozkopal obličej. Policie pak útočníka našla opilého, nabodnutého na plot. Čupori neuspěl se svým odvoláním proti dubnovému verdiktu Krajského soudu v Praze, který je tak pravomocný.

Foto: Novinky

Jan Čupori u soudu

Článek

„Odvolání obžalovaného bylo zamítnuto,“ uvedl ve středu Vít Tomáš Vatra, mluvčí pražského vrchního soudu, který o Čuporiho odvolání rozhodoval.

Čupori loni na podzim napadl v Nižboru na Berounsku sedmdesátiletého seniora. Nejprve ho srazil pěstí k zemi, pak ho začal brutálním způsobem kopat a mlátit. Čupori muži skákal po obličeji, dupal mu po krku i hlavě. Poškozenému v podstatě rozkopal obličej a zlámal tři žebra. Ve finále muži ukradl peněženku se 14 tisíci korun. Tu pak i s hotovostí našli na berounském nádraží.

Napadený muž jakoby zázrakem přežil, odešel domů a o pomoc si zavolal až po několika hodinách.

Brutálně zkopal a okradl seniora, pak se nabodl na plot. Recidivista si odsedí 16 let

Krimi

Čupori u krajského soudu odmítl vypovídat. Útok na poškozeného nicméně připustil, protože se poznal na kamerovém záznamu. Odmítl ale, že by chtěl vraždit. Tři hodiny po útoku se snažil zmlátit dalšího člověka, tentokrát v hale berounského nádraží. To se mu nepovedlo jen díky aktivní obraně napadeného. K tomuto činu se u soudu přiznal a tzv. prohlásil vinu.

Čuporiho ve finále našli po dalších čtyřech hodinách opilého a nabodnutého na plot azylového domu, až ho museli vyprostit hasiči.

Soudy měly zejména díky kamerovým záznamům poměrně usnadněnou situaci a neměly o Čuporiho vině pochyb.

Výběr článků

Načítám