Hlavní obsah

Z věznice na Nymbursku utekli klokani, jednoho už dopadli

Velmi netradiční pátrání po uprchlících z věznice aktuálně podnikají pracovníci věznice Jiřice z Nymburska. Z vězení jim totiž utekli dva klokani, kteří se podhrabali z výběhu. Jednoho se podařilo chytit, další je ale stále na svobodě.

Foto: Vězeňská služba ČR

Klokan z věznice

Článek

K útěku došlo v sobotu, kdy se z ohrady dostali ven dva klokani rudokrcí. „Spolu s druhým klokanem, se kterým obýval stejný výběh, se podhrabali. Jeden z uprchlíků je již zpátky ve věznici, druhý je stále na útěku,“ uvedla mluvčí věznice Markéta Prunerová.

Na odchytu se podílejí jak zaměstnanci věznice, tak i veterinář se specializací na exotická zvířata. „V případě, že v přilehlých lesích či jinde klokana spatříte, informujte co nejdříve věznici na telefonu 325 558 111,“ dodala mluvčí.

Podle ní je klokan rudokrký plaché zvíře a jeho odchyt není nic jednoduchého. Při neodborné snaze by mohlo dojít i k jeho zranění. Proto varují, že by se zvíře neměl nikdo pokoušet sám odchytit.

Klokany chovají ve věznici jako takzvaný terapeutický prvek pro odsouzené, kteří se připravují na odchod na svobodu. „Věznice Jiřice má, vzhledem k celkové rozloze a své poloze, velmi dobré podmínky pro realizaci některých speciálních projektů odborného zacházení s odsouzenými. Tyto projekty jsou zaměřeny především na pěstitelství a chov zvířat,“ dodala mluvčí.

Foto: Vězeňská služba ČR

Klokan z věznice

Věznice vyloučila, že by imám z Karlovarska týrající ženu a děti zemřel cizím zaviněním

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám