Hlavní obsah

Z rozbouřené Jizery záchranáři lovili zfetovaného mladíka. Když ho vytáhli, vrhl se tam znovu

Semily

Hasiče, záchrannou službu i policii zaměstnal v neděli odpoledne pětadvacetiletý mladík v Semilech. Muž se oblečený vrhl do vln rozbouřené Jizery a záchranné složky mu vyrazily na pomoc jako tonoucímu. Ukázalo se ale, že na jeho počínání měly vliv omamné látky.

Foto: HZS LK

Zásah hasičů a policistů u Jizery, kde lovili mladíka z rozvodněné řeky.

Článek

Místo toho, aby zasahovali tam, kde jich je víc potřeba, je muž zaměstnal v neděli 15. září na dlouhé desítky minut.

„Pětačtyřicet minut po dvanácté kolegové zachraňovali osobu, která se topila v Jizeře v Semilech,“ potvrdila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková.

Mladík tam ale nesklouzl náhodou ani ho voda nestrhla třeba při pomoci jiným. Do vodního toku vstoupil naprosto dobrovolně. Proud jej ale strhl a museli mu přispěchat na pomoc hasiči.

V Praze se topil muž. Šel si zaplavat do Vltavy, proud ho nesl dva kilometry

Krimi

Skončil na záchytce

„Když muže vytáhli na břeh, vrhl se do rozvodněné řeky znova, a hasiči jej tak museli zachránit podruhé,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

To už jim na místě asistovali i policisté, kteří záhy zjistili, co zřejmě vedlo mladíka k takovému zkratkovitému jednání. Testem u něj prokázali přítomnost omamných látek, a navíc se ukázalo, že je i pod vlivem alkoholu.

„Potom, co se podruhé vrhl do vody, muže zdravotnická záchranná služba převezla na záchytnou stanici do Liberce,“ dodala policejní mluvčí.

Záplavy mají první oběť. V Krasovce bylo nalezeno bezvládné tělo

Krimi

Výběr článků

Načítám