Hlavní obsah

Z přetíženého nákladu na dálnici shlížel Pepek námořník. Dopravce dostal maximální pokutu

O téměř třináct tun byl přetížený tahač s návěsem, který převážel po dálnici D48 na Frýdecko-Místecku speciální stavební stroj. Zjistila to policie, která soupravu zastavila. Řidiči i majiteli auta vyměřila pokutu v maximální možné výši.

Foto: Policie ČR

Přetížený tahač s návěsem převážejícím stavební stroj.

Článek

Náklad poutal pozornost už z velké dálky nejen pro svou neobvyklost, ale i proto, že na stroji byla vyobrazena postava Pepka námořníka ze známé animované pohádky.

Jízdní souprava mířila ve směru od Frýdku-Místku do Českého Těšína. „Policisté vozidlo zastavili v katastru obce Dobrá a provedli kontrolní vážení. Na vahách se ukázala cifra 58 tun. Jednalo se o překročení nejvyšší povolené hmotnosti jízdní soupravy o téměř 13 tun. Jedná se o poměrně vysokou nadlimitní hodnotu, se kterou se při kontrolách hmotnosti policisté nesetkávají běžně,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Policisté řidiči zakázali další jízdu s tím, že náklad buď přeloží na jiné vozidlo určené pro přepravu takových nákladů, nebo si případně vyžádá potřebné povolení.

„Za přetížení uložili policisté dopravci kauci v maximální možné výši, tedy 50 tisíc korun, a přestupek oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu. Řidiči navíc uložili na místě v příkazním řízení pokutu v maximální výši 15 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Řidič kamionu dostal už podruhé pokutu 100 tisíc za odmítnutí zvážení

Krimi
Foto: Policie ČR

Policisté provedli kontrolní vážení a nestačili se divit.

Související témata:

Výběr článků

Načítám