Hlavní obsah

Z kasičky na milodary v Plzni vzal 14 korun. Hrozí mu až tři roky

Plzeň

Pětačtyřicetiletý muž si vyhlédl kasičku na milodary u plzeňské katedrály svatého Bartoloměje. Zevnitř vzal pouhých čtrnáct korun. Za krádež mu ale hrozí až tříleté vězení. Jde totiž o recidivistu, jehož už soud v minulosti kvůli stejnému přečinu za mříže poslal.

Foto: PČR

Kasička u plzeňské katedrály

Článek

Událost se stala v pondělí. „Podle zjištěných skutečností se dotyčný vloupal do kasičky na milodary, která je umístěna ve vnějších prostorách katedrály svatého Bartoloměje na náměstí Republiky v Plzni. Podezřelý odtud postupně vytáhl čtrnáct korun,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Foto: PČR

Kasička u plzeňské katedrály

Poněkud paradoxní je, že u kasičky se nachází vzkaz plzeňského biskupa Tomáše Holuba: „Bůh Tě miluje… za všech okolností“.

Muž si poté peníze uložil do tašky na kolo. „Jeho jednání si všimla právě projíždějící hlídka. Vyzvala ho k prokázání totožnosti a dalším úkonům,“ pokračovala. Policisté následně zjistili, že jde o recidivistu, který už byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. „V případě prokázání viny mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody,“ řekla Raindlová.

Vlaky na Sokolovsku zastavily 97 metrů od sebe. Případ si převzali kriminalisté

Krimi

Výběr článků

Načítám