Hlavní obsah

Dopravní kolaps v Praze: Provoz na D1 osm hodin komplikoval vysypaný náklad kamionu

Praha
Aktualizováno

Na dálnici u pražského Šeberova se v pátek dopoledne z polského kamionu vysypaly železné plechy. Velmi těžký náklad poškodil silnici, následky nehody likvidovala speciální firma s jeřábem, na hasiče byl totiž náklad příliš těžký. Na okolních silnicích, například na Jižní spojce, a na dalších výjezdech z Prahy se začaly tvořit kolony a kolabovat doprava. Provoz na D1 byl obnoven po šesté hodině odpoledne.

Pohled na nehodu z vrtulníkuVideo: Policie ČR

Článek

K havárii došlo kolem půl jedenácté dopoledne na silnici č. 1 (dříve D1) ve směru z Prahy na Brno. „Z kamionu se vysypal těžký náklad a poškodil povrch vozovky,“ informovali hasiči na síti X.

Policisté museli silnici v místě nehody po dobu odstraňování jejích následků a opravy nejdřív zcela uzavřít, později zprůjezdnili jeden pruh.

„V místě se tvoří dlouhé kolony, a tak prosíme řidiče, aby se tomuto místu vyhnuli,“ uvedla odpoledne policie na síti X a zveřejnila i video z vrtulníku.

Problémy v dopravě a stojící, případně pomalu jedoucí kolony se týkaly zejména Jižní spojky, ulice 5. května nebo Brněnské.

Foto: Policie ČR

Zničená silnice po vypadnutí rolí

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka řekl, že z kamionu vypadly těžké plechové pásy namotané do rolí. Jedna váží podle policie devět tun.

„Hasiči se náklad pokoušeli zvednout a odklidit, ale marně, nešlo to,“ řekl Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina s tím, že v jednom jízdním pruhu navíc byla po pádu role díra.

Zvednout pásy pak přijela specializovaná firma s těžkou technikou, které hasiči asistovali.

Kvůli zásahu policistů a pracovníků TSK Praha se tvořily během odpoledne obrovské kolony sahající od 3. kilometru až k Jižní spojce u sjezdu na Běchovice, komplikace nastaly i v opačném směru, kdy se kolony vytvořily na spojce až u sjezdu na Krč.

Jak k situaci došlo, že z kamionu těžké plechové pásy spadly, zjišťují policisté.

Foto: Policie ČR

Kolony za nehodou

Mladý řidič najel na Českolipsku do dodávky s pětičlennou rodinou. Otec nepřežil, děti bojují o život

Krimi

Výběr článků

Načítám