Hlavní obsah

Z Jankovického potoka se stala divoká řeka. Pátrání po muži, který do něj spadl, je stále marné

Jankovice

Neúspěšné je zatím pátrání po čtyřiapadesátiletém muži, který v sobotu odpoledne spadl při uklízení naplavenin do rozvodněného Jankovického potoka v Jankovicích na Uherskohradišťsku.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pátrání pokračuje, ale zatím bezvýsledně,“ sdělila Novinkám v pondělí policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Jak už informovala dříve, pád muže do rozbouřené vody viděl svědek, jenž mu však neměl šanci pomoci.

Jinak klidný Jankovický potok se v sobotu proměnil v obci v divokou řeku. Voda valící se z Chřibů se vylila z břehů, hnala se přes mostky, lávky i po silnici. Pohřešovaný podle informací Novinek pomáhal odstraňovat naplaveniny, které voda přinesla z lesů.

Vše nasvědčuje tomu, že muž do koryta spadl kolem půl páté odpoledne, když se snažil u jednoho z mostů uvolnit zapříčenou kládu. „Po pádu do vody se ještě vynořil, ale následně jej pohltila voda,“ konstatovala mluvčí.

Po čtyřech lidech, kteří zmizeli v rozvodněných tocích na Moravě, se stále pátrá

Krimi

Povodně 2024

Českou republiku od víkendu sužovaly vytrvalé deště, který způsobily povodně na velké části území. Nejhorší byla situace na severu Moravy, kde byla překonána i dosud nejničivější povodeň z roku 1997. Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

Výběr článků

Načítám