Hlavní obsah

Zhrzený muž nahlásil bombu v hotelu v Písku. Chtěl ven dostat expřítelkyni

Písek

Všechny složky záchranného systému vyjížděly v úterý 15. října večer do jednoho z hotelů v centru Písku, kam anonym nahlásil bombu. Z hotelu i okolních domů hasiči evakuovali desítky osob. Na místo přijel i policejní pyrotechnik. Po několikahodinových manévrech se ukázalo, že nástražný výbušný systém ohlásil zřejmě zhrzený muž, který chtěl z hotelu dostat svou bývalou přítelkyni.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Policejní manévry v centru Písku

Článek

Hotel prohledával pyrotechnik několik hodin. Hosté hotelu museli opustit své pokoje, stejně tak několik lidí v okolních domech. „Uložení bomby se naštěstí nepotvrdilo a lidé se tak mohli do hotelových pokojů i svých domovů v klidu vrátit. Kriminalisté ihned rozjeli pátrání po anonymovi, který výhrůžnou zprávu zaslal,“ řekla Kamila Čuřínová Ingrišová.

A to se jim podařilo. Muže středního věku zadrželi ve čtvrtek 17. října. „Byl obviněn ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. U výslechu uvedl, že bombu v hotelu nahlásil proto, protože chtěl z hotelového pokoje dostat svou bývalou přítelkyni,“ řekla policejní mluvčí.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Policejní manévry před hotelem v centru Písku

To se mu sice na pár hodin podařilo, nicméně jeho plán ho vyjde dost draho. Složky IZS totiž nyní vyčíslují škody za výjezd a muž se musí připravit na to, že ho zaplatí ze své kapsy. Odhadem půjde o desítky tisíc korun. Navíc ho za šíření poplašné zprávy čeká soud, který ho může poslat až na tři roky za mříže.

Opilec v Budějovicích brutálně zmlátil známého zahradní hadicí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám