Hlavní obsah

Z flirtující Andrey se vyklubal vyděrač

České Budějovice

Byl přesvědčený, že na Facebooku flirtuje s dívkou, která se svlékala, byla to ale past. Když se 24letý muž z Českobudějovicka nechal v sobotu od ženy vyprovokovat, aby se také svlékl, přišla mu záhy vyděračská zpráva.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Mladíka v sobotu na sociální síti kontaktovala jistá Andrea Pechová. Byl to falešný profil, to ale muž nevěděl a začali si dopisovat. Pachatel pak s pomocí flirtu vyzval mladíka k videohovoru. „Ten byl bez zvuku a žena v něm předváděla striptýz, přes zprávy pak muže vyzývala také k tomu, aby se sám svlékl. Muž tak nakonec učinil,“ popisoval mluvčí jihočeské policie Miroslav Šupík.

Po několika minutách přišla muži zpráva, ve které mu pachatel vyhrožoval, že pokud mu nepošle částku ve výši 100 tisíc korun, zveřejní jeho intimní fotografie na sociálních sítích.

„Poškozený se v tomto případě zachoval duchapřítomně, neboť pachateli peníze neposlal a věc oznámil na policii,“ podotkl Šupík. V případě dopadení hrozí pachateli za vydírání až čtyři roky vězení.

Policie v souvislosti s případem opět apelovala, aby byli lidé při komunikaci na sociálních sítích obezřetní.

„Pokud vás kdekoliv na internetu nebo prostřednictvím sociálních sítí kontaktuje neznámá osoba, nikdy nereagujte na výzvy s nevhodným obsahem. V žádném případě nezasílejte cizím osobám své intimní a choulostivé fotografie nebo videa. Tyto materiály mohou být velmi snadno zneužity a použity proti vám,“ dodal mluvčí s tím, že by lidé nikdy neměli posílat pachatelům peníze a měli by se obrátit na policii.

Místo seznámení se muž dočkal vydírání, volal mu i falešný policista

Krimi

Výběr článků

Načítám