Hlavní obsah

Vzkaz jak z divokých devadesátek: Muž na Chomutovsku zapálil sokovi auto

Klášterec nad Ohří

Mafiánské postupy podnítily k vedení sporu muže na Chomutovsku, kde zapálil osobního auto svého soka. Nejdřív opilý rozbil okénko vozidla, později se ale po pokračující pijatyce s kamarády na místo vrátil s kanystrem hořlaviny. Podezřelý se ke žhářství přiznal s tím, že to měl být vzkaz. Nyní mu po obvinění hrozí až rok vězení z poničení cizí věci.

Foto: Policie ČR

Muž si podpálením auta vyřizoval účty.

Článek

Incident připomínající atmosféru 90. let, které kromě porevoluční svobody přinesly i značný nárůst kriminality provázené mafiánskými praktikami, se odehrál již minulý týden v noci na pondělí na okraji Klášterce nad Ohří.

„Nepříjemné probuzení zažili obyvatelé ulice Větrná. Zvenku nejdřív slyšeli hluk a ucítili zápach spáleniny, vzápětí na ulici viděli hořet zaparkované vozidlo,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Hasiči požár zlikvidovali a následovalo vyšetřování jeho příčiny a okolností, při kterém brzy padlo podezření na 48letého muže. Policie ho ještě týž den zadržela.

Foto: Policie ČR

Plameny osobní auto zcela zničily.

„Dotyčný se přiznal, že vozidlo zapálil ze msty vůči muži, s nímž má nějaké nevyřešené spory. Předešlého večera po požití alkoholu a zjištění, kde má jeho známý zaparkované auto, se na místo vydal, aby mu tam zanechal vzkaz v podobě rozbitého okénka,“ popsala sled událostí mluvčí.

Podezřelý se pak vrátil za svými kamarády, se kterými popíjel, načež zřejmě stoupající hladina zkonzumovaného alkoholu také přispěla k rozvázání uzdy fantazie a uprostřed noci se rozhodl, že v obsahu i formě svého vzkazu ještě přitvrdí.

„Přivolal si taxi, se kterým odjel na benzinku. Tam zakoupil benzín do plastové nádoby a poté se nechal taxíkem vysadit nedaleko zaparkovaného vozidla tak, aby na něj taxikář neviděl. Rozbitým okénkem měl pak do auta vylít veškerý benzin a zapálit ho. Pak se vrátil do čekajícího taxi a jel domů,“ zmínila Glogovská.

Co přesně bylo jádrem sporu mezi muži a co vlastně chtěl podezřelý požárem vzkázat, vyšetřovatelé nezmínili. Kriminalisté případ dál prověřují ve vztahu k paragrafu trestního zákoníku o poškození cizí věci, za které muži v případě soudu hrozí vězení až na jeden rok.

Foto: Policie ČR

Následky úmyslně založeného požáru auta v Klášterci nad Ohří

Při střelbě na Karvinsku mělo padnout až 15 výstřelů. Podle sousedů šlo o rodinné spory

Krimi

Výběr článků

Načítám