Hlavní obsah

Vyšinutý muž ohrožoval v Budějovicích lidi na náměstí nožem

Devětadvacetiletý muž s nožem v ruce ohrožoval před několika dny kolemjdoucí na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Zpacifikovat ho musela hlídka městských strážníků, která proti agresorovi použila teleskopické obušky.

Zásah strážníků proti muži s nožem v ruceVideo: MP České Budějovice

Článek

Muž nožem hrozil už na konci srpna, kdy se ve městě konal festival Město lidem, lidé městu. Centrum Budějovic a jeho okolí bylo v tu dobu plné lidí. Strážníci kvůli bezpečnosti nepoužili služební zbraň a proti muži šermujícím nožem vytáhli obušky. Opakovanými údery jej po chvíli odzbrojili.

„Strážníci v ten den prováděli běžnou kontrolu zaměřenou na veřejný pořádek. Náhle je zastavila skupina osob, která poukazovala na muže ohrožujícího své okolí nožem. Když se k muži přiblížili, spatřili v jeho ruce otevřený nůž. Muž však na zákonné opakované výzvy k odložení nože nereagoval a nožem se oháněl po zasahujících strážnících,“ řekla Věra Školková, mluvčí českobudějovické městské policie.

Bylo evidentní, že muž je buď pod vlivem drog, nebo alkoholu a nehodlal se vzdát. „Strážníci od použití služební zbraně z důvodu bezpečnosti většího počtu osob upustili a k zásahu se rozhodli použít teleskopické obušky. Dotyčného odzbrojili opakovaným úderem obušku do napřažené ruky s nožem a za použití donucovacích prostředků muži nasadili služební pouta. Mezitím na místo přivolali hlídku policie, která si spoutaného muže převzala,“ dodala Školková s tím, že vyšinutý muž s nožem nikoho naštěstí nezranil.

Agresor bude obviněn z přečinu výtržnictví a hrozí mu za to vězení.

Bojuji se satanášem, křičel muž v Budějovicích na strážníky. Skončil v nemocnici

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám