Hlavní obsah

Vypil jsem láhev rumu, přiznal řidič v Ostravě policistům a nadýchal téměř čtyři promile

Bez dvou setin čtyři promile alkoholu. Takový byl výsledek dechové zkoušky u řidiče, kterého v Ostravě kontrolovala policie. Na nestandardní jízdu policisty upozornila svědkyně, řidič během jízdy najížděl na obrubníky, a dokonce jel několik desítek metrů po tramvajovém pásu. Policistům se přiznal, že vypil lahev rumu.

Řidič nadýchal čtyři promileVideo: Policie ČR

Článek

O případu, který se odehrál v první srpnový den, informovala policie ve středu. Na opilého řidiče upozornila žena prostřednictvím tísňové linky.

„Upozornila na auto, jehož řidič kličkoval, najížděl na obrubník, a dokonce autem najel i na tramvajový pás, po kterém jel několik desítek metrů. Svědkyně Lenka ani na vteřinu nezaváhala a vše oznámila. Vzhledem k tomu, že auto neustále přibržďovalo, měnilo způsob jízdy a přejíždělo z jednoho jízdního pruhu do druhého, kdy dokonce mělo jet i v odstavném pruhu, rozhodla se za ním jet do doby, než uvidí policejní vozidlo. Řidič pokračoval v jízdě směrem na Porubu a poté do Třebovic,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Opilý cyklista narazil v Mohelnici do protijedoucího auta, skončil v nemocnici

Krimi

Operační důstojník okamžitě zmobilizoval hlídky, které se nacházely poblíž. „Zhruba dvě minuty od oznámení stačily k tomu, aby kličkujícího řidiče policisté dojeli. Za použití světelného a signalizačního zařízení ho vyzvali k zastavení. Řidič zareagoval a vozidlo zastavil. Už při prvním kontaktu s ním policisté cítili silný závan alkoholu. Jen několik minut po poledni u 39letého cizince naměřili dechovou zkouškou téměř čtyři promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Řidič strávil noc na záchytce a druhý den po vystřízlivění mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Jak řidič sám uvedl, před jízdou vypil lahev rumu, údajně se měl cítit opilý, ale přesto nasedl do auta, které řídil,“ dodala mluvčí s tím, že policie by ráda poděkovala i svědkyni, která jako jediná zareagovala na nebezpečnou jízdu a díky tomu se podařilo řidiče zastavit.

Majitel nabouraného auta sledoval viníka nehody v Praze, ten pak nadýchal tři promile

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám