Hlavní obsah

Výletníkovi spadl v Českém ráji pes mezi skály, hasiči nakonec zachraňovali oba

Karlovice

Slaňováním s pomocí hasičských lezců si o víkendu neplánovaně ozvláštnil výlet muž, který se spolu s dalšími turisty a se psem vydal po stezce mezi skalami v Českém ráji na Semilsku. Zvíře nejdřív uvázlo po pádu do štěrbiny, odkud se ho majitel snažil vyprostit. Ve finále museli na pomoc ve skalnatém terénu čekat oba.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana muže a jeho psa v Českém ráji

Článek

Menší pes se dostal do problémů v neděli kolem 17:00, když skupina putovala po Angrově stezce poblíž Turnova mezi zříceninou hradu Valdštejn a Sedmihorkami, které jsou částí Karlovic na Semilsku.

Zhruba čtyřkilometrová trasa ve skalním labyrintu v lese vede roklemi i přes vyhlídky a je oblíbená mezi výletníky, kteří ji hojně vyhledávají kvůli přírodním krásám i kulturním památkám, jenže právě pestrý terén zradil zmíněného psa. Spadl do skalní štěrbiny a nemohl se dostat ven.

„Ve snaze o záchranu zvířete za psem na skálu slezl jeho majitel. Ani ten se ale následně nemohl dostat bezpečně na zem,“ informovali v pondělí hasiči o zásahu.

Pes Lucky v pražské Stromovce uvízl v noře. Nakonec měl přeci jen štěstí

Krimi

Pomoc přivolali zbylí členové výpravy. Když na místo dorazili hasičští lezci, muž a jeho pes byli na skále v přibližně desetimetrové výšce. Jeden z lezců k nim slanil a ve spolupráci s dobrovolnými hasiči dostal dolů do bezpečí postupně nejprve psa a vzápětí i muže.

Celý zásah podle hasičů zabral zhruba dvacet minut a obešel se bez zranění.

Foto: HZS Libereckého kraje

Pes nejdřív spadl do štěrbiny mezi skalami.

Foto: HZS Libereckého kraje

Muže a jeho psa zachraňovali hasičští lezci z výšky zhruba 10 metrů.

Hasiči na Vyškovsku zachránili ze skály muže a jeho psa

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám