Hlavní obsah

Policie prověřuje další výhrůžku školám, tentokrát na středu a nejen ZŠ

Aktualizováno

Policisté prověřují další výhrůžku na sociálních sítích, která se tentokrát týká všech typů škol v České republice a směřuje na středu 4. září. Zatím se jim ale nezdá relevantní, uvedli na sociální síti X.

Foto: Škoda Auto

Ilustrační foto

Článek

„Máme dílčí informace o tom, že na sociálních sítích koluje podobné prohlášení orientované tentokrát na všechny typy škol (nikoliv pouze ZŠ) a na datum 4. září 2024,“ uvedla Policie ČR s odkazem na dřívější výhrůžku, která v úterý dorazila e-mailem stovkám škol a která oznamovala podminování ZŠ.

Na sociální síti X dále policisté uvedli, že na případu stále pracují a jsou ve spojení se slovenskými kolegy, kteří řeší téměř identickou výhrůžku.

„Jakmile zjistíme bližší okolnosti, budeme veřejnost informovat. Z dosud zjištěných skutečností se nám však pokračující výhrůžka nejeví jako relevantní,“ sdělila Policie ČR.

Kvůli dřívější úterní výhrůžce v řadě škol podle informací Novinek došlo k evakuaci, některé se i rovnou zavřely, případně se upravil jejich běžný režim. Například na facebookové stránce pražské části Řepy byla zpráva o vyklizení všech školních budov.

Útok v Domažlicích

Policie v úterý ráno zasahovala na základní škole v Domažlicích, kde dívka zaútočila nožem na své spolužáky. Zranění utrpěly dvě děti, podezřelou policie zadržela. Novinkám se podařilo zjistit, že dívka zaútočila ve třídě, ze které kvůli špatnému prospěchu propadla.

Jak zjistily Novinky, třináctiletá dívka zaútočila ve třídě 8.C na své spolužáky před zahájením vyučování. „Nožem bodla dívku a chlapce, každého jednou. Oba si převzala záchranná služba a převezla je na ošetření na chirurgii. Zranění nejsou naštěstí nijak vážná,“ sdělil Novinkám zdroj obeznámený s případem.

Přivítají vás dněpropetrovští maniaci. Anonym hrozil stovkám škol napříč Českem

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám