Hlavní obsah

Vyhrožoval sebevraždou, strážníci mu proto na cestu na záchytku nasadili pouta

Krnov

Před sebou samým museli před pár dny chránit strážníci z Krnova muže, který si chtěl pod vlivem drog a alkoholu ublížit. Aby výhrůžky nesplnil, museli mu při cestě na záchytku nasadit pouta.

Foto: MP Ostrava

Ilustrční foto Městská policie Ostrava

Článek

O neobvyklou asistenci pro cestu na protialkoholní stanici do Opavy požádali zdravotníci krnovské nemocnice v pátek večer. „Jednalo se o pacienta, který byl na urgentní příjem převezen poté, co zkolaboval v Rýmařově na veřejně přístupném místě. Jeho záchvatu předcházela nadměrná konzumace alkoholu a omamných látek,“ sdělil mluvčí nemocnice František Kuba. Stav pacienta podle něj vyžadoval neurologické vyšetření.

„Zraněný ale nebyl, vůči našim zdravotníkům nebyl agresivní ani arogantní. Při telefonátu s blízkými ale vážným hlasem opakovaně mluvil o tom, že je nešťastný a že si něco udělá, jakmile nemocnici opustí,“ informoval. Zdravotníci proto dostali strach, že muž myslí výhrůžky sebepoškozením vážně. „Vyjádření pacienta vzbuzovala obavy, že už je rozhodnutý si záměrně ublížit,“ vysvětlil Kuba, proč sestra urgentního příjmu požádala strážníky o asistenci při převozu pacienta na protialkoholní stanici v Opavě.

Mluvčí radnice v Krnově Dita Círová uvedla, že strážníci byli nuceni nasadit muži pouta. Potvrdila, že byl pod vlivem značného množství omamných látek agresivní a nebezpečný sobě i okolí. „Pouta měl po celou dobu převozu na rukou až do přijetí na protialkoholní stanici, kam dorazil bez jakékoliv úhony své či převážejících osob,“ ujistila.

Rekordman loni přespal na záchytce v Sokolově více než dvěstěkrát

Domácí

Výběr článků

Načítám