Hlavní obsah

Vyhrožoval pejskaři, že ho i se psem zastřelí. Už je obviněný

Ze dvou trestných činů obvinili pražští kriminalisté muže, který na pražském Zličíně ohrožovat zbraní pejskaře. Vyhrožoval mu, že ho zastřelí. V jeho bytě následně policisté společně se zásahovou jednotkou prováděli policejní úkony.

Zásah policie na ZličíněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Vše začalo v neděli přes den, kdy muž na Zličíně, v oblasti okolo ulice Milotická, vyhrožoval se zbraní jednomu z pejskařů. „Muž měl vyhrožovat pejskaři, že je oba zastřelí,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Dodal, že incident, který se stal kolem půl čtvrté odpoledne, souvisel s úkony, které prováděli policisté v neděli večer v jednom z bytů. Tam zasahovala zásahová jednotka, vyjednavači a hlídky s dlouhými zbraněmi. Policisté pak prováděli násilný vstup do jednoho z bytů.

„Muži, který vyhrožoval zastřelením, kriminalisté sdělili obvinění pro trestný čin výtržnictví a nebezpečné vyhrožování,“ dodal Rybanský.

Podle místních obyvatel je zadrženým muž, který pejskaře ohrožuje dlouhodobě. „Co říkali sousedé, tak pán měl několikrát ohrožovat pejskaře, kteří tady venčili psy. Jednou prý po psech dokonce střílel,“ uvedl jeden z místních, který pozoroval policejní akci.

Další obyvatel Novinkám řekl, že muž prý nesnáší psy, vadí mu a tak pejskaře napadl.

Muž v Praze ohrožoval pejskaře. Přijela kvůli němu zásahovka

Krimi

Výběr článků

Načítám