Hlavní obsah

Vyfotili ho ve vaně s prostitutkou a pak jej vydírali. Trojice z Domažlicka jde do vězení

Jestli nezaplatíš, uvidí to manželka. Tak podle rozsudku domažlického soudu vydírala trojice obžalovaných německého turistu, kterého vlákali do bytu, kde jej nahého vyfotili ve vaně s prostitutkou. Dva muži a jedna žena dostali trest od 18 do 36 měsíců vězení.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Okresní soud v Domažlicích

Článek

Případ se odehrál loni v prosinci. Obviněná žena oslovila na parkovišti poblíž hranice německého řidiče a nabídla mu sexuální služby ve svém bytě v Domažlicích. S tím cizinec souhlasil a zaplatil předem 30 eur. Poté, co se oba vysvlékli a vlezli do vany, vstoupili do koupelny obžalovaní muži.

„Poškozeného fotili na mobilní telefon s tím, že mají jeho osobní údaje s adresou a snímky pošlou manželce. Také mu sdělili, že dívce, se kterou se koupal, není ještě 18 let,“ popisuje státní zástupkyně, co se v bytě dělo. Podle ní muži dále cizince upozornili, že nemá smysl chodit na policii, neboť tam mají kamaráda, který jim pomůže.

Sedmičlenný gang podle policie okrádal německé sexturisty, nejmladšímu je 16 let

Krimi

Mezitím obviněná žena prohledala jeho oblečení a vzala mu z peněženky 550 eur. „Poté jeden z obžalovaných řekl poškozenému, že když jim dá další peníze, nikdo fotky neuvidí. Cizinec souhlasil, že je pojede vybrat do bankomatu,“ stojí dále v obžalobě.

Nasedl do svého auta s tím, že mu obžalovaní řekli, aby jel za nimi a že peníze jim předá, hned jak je vybere z bankomatu. „Při cestě využil dopravní situace a ujel směrem k policejní stanici, kde vše nahlásil,“ konstatoval předseda senátu Jan Švígler.

Obžalovaní podle soudu zřejmě spoléhali na to, že poškozený nebude věc hlásit s vědomím, že využil nabídku na placené sexuální služby, a rovněž, že může mít strach z ohrožení rodinného života po pohrůžce zveřejnění intimních fotografií. „On i přesto neváhal kontaktovat policii,“ uvedl Švígler v odůvodnění rozsudku.

Chtěl odškodnit za psychickou újmu

Na druhou stranu ale soud upozornil na to, že si poškozený počínal nerozvážně, když v cizím státě odjel do soukromého obydlí jemu neznámé osoby. „Nicméně tato skutečnost nemůže zakládat jakoukoliv jeho spoluvinu,“ uzavřel Švígler.

Žena odešla s trestem ve výši 30 měsíců, jeden z mužů dostal 36 měsíců, druhý pak 18. Okradenému Němci soud přiznal na náhradu škody 550 eur. S požadavkem dalších stovek eur za psychickou újmu jej odkázal do občanskoprávního řízení. Rozsudek není pravomocný.

Naval peníze. Muž se oddal erotickým hrátkám v práci, stal se obětí vyděračů

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám