Hlavní obsah

Výbuch zdemoloval dům na Náchodsku, škoda sedm milionů. Na vině je zřejmě závada na fotovoltaice

Šonov
Aktualizováno

Hasiči v úterý odpoledne zasahovali u rodinného domu v Šonově u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Objekt po 14. hodině poničil výbuch. Naštěstí se v tu dobu nenacházely v nemovitosti žádné osoby.

Dům po výbuchuVideo: Aktu.cz

Článek

O výbuchu informovali na sociálních sítích hasiči. „Z důvodu porušení celkové statiky domu je zakázán pohyb uvnitř i venku,“ uvedli na síti X s tím, že škoda byla odhadnuta na 7 milionů korun s tím, že po příjezdu prvních jednotek bylo zřejmé, že je poškozen celý rodinný dům od přízemí až po střechu. V době výbuchu se uvnitř naštěstí nikdo nenacházel.

Hasiči zajistili místo zásahu, ochladili ohnisko výbuchu v přízemí domu a velitel zásahu zakázal vstup dovnitř i do okolí budovy kvůli nebezpečí zřícení konstrukcí.

„Tímto byl poučen i majitel nemovitosti, kterému bylo místo zásahu předáno,“ uvedli později hasiči.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Výbuch rodinného domu na Náchodsku

Příčina výbuchu je stále v šetření. Pravděpodobnou příčinou výbuchu je však podle hasičů technická závada na systému fotovoltaiky.

Bezprostřední okolí poničeného domu bylo uzavřeno. „Ze střechy mohou padat uvolněné části. Nemáme informace o poškození okolních staveb,“ dodal mluvčí hasičů Ondřej Čuhanič.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Výbuch rodinného domu na Náchodsku

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Výbuch rodinného domu na Náchodsku

Požár fotovoltaiky v Břeclavi zničil panely za pět milionů

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám