Hlavní obsah

Vražda novorozence u Lipna se pomalu stává pomníčkem

Lipno nad Vltavou

V poklidných jižních Čechách řeší specialisté na vraždy ročně jen několik případů. Dalo by se to jistě spočítat na prstech rukou a jen skutečně výjimečně policisté nedopadnou pachatele. Zatím se to však už přes rok nedaří u zavražděného novorozence, kterého našel 24. července muž v kontejneru na posyp u Základní školy v Lipně nad Vltavou.

Foto: Policie ČR

Muž našel tělo novorozence v kontejneru na posyp.

Článek

„K tomuto případu nemáme žádné nové informace,“ reagovala na dotaz Novinek mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Hned od začátku bylo jasné, že nejde jednoduchý případ. Lipno je v červenci plné turistů, mnoho lidí jen projíždí a pak tam jsou místní. Kriminalisté měli v podstatě jen mrtvé tělíčko a pitevní zprávu. Přesto se zdálo, že jsou už na dobré stopě. „Tato varianta se však nepotvrdila,“ uvedla už na začátku letošního roku policejní mluvčí Lenka Krausová, aniž by upřesnila, zda měli podezřelého, nebo podezřelou.

Policisté vyslechli v souvislosti s případem desítky lidí, prověřovali tipy od veřejnosti, dělala se i laboratorní vyšetření odebraných vzorků DNA.

Policie po 20 letech objasnila vraždu novorozence z Krupky na Teplicku

Krimi

Případ by mohl zlomit například svědek, který si i po roce vzpomene, že viděl něco podezřelého.

Policistům jde konkrétně o svědectví k osobě, která se v době od 25. června do 10. července loňského roku pohybovala kolem kontejneru na posyp u budovy Základní školy v Lipně nad Vltavou a tělo novorozence tam vložila. Policisté žádají možné svědky, aby volali na linku 158, nebo přímo kriminalistům na linku 974 221 483.

Mrtvý novorozenec ležel v kontejneru, policie hledá matku

Krimi

Výběr článků

Načítám