Hlavní obsah

Vrávorající muž na eskalátoru těžce zranil seniorku a šel dál. Muže z videa hledá policie

Praha

Těžkým zraněním odnesla seniorka pád vrávorajícího muže na eskalátorech v Praze, kdy musela po ošetření podstoupit operaci. Zatímco jí lidé poskytli první pomoc, zmíněný cestující odešel neznámo kam. Incident zachytila bezpečnostní kamera včetně podezřelého, po němž pátrá policie.

Pád muže na eskalátorechVideo: Policie ČR

Článek

Incident se stal minulý týden v úterý krátce před 19:00 ve stanici metra Florenc.

„Neznámý muž zřejmě vlivem opilosti zavrávoral na eskalátorech a zapříčinil pád 83leté ženy. Ostatní cestující velmi rychle zareagovali, okamžitě eskalátory zastavili a poskytli poškozené první pomoc,“ informoval v pondělí mluvčí policie Richard Hrdina.

Muž se ale podle mluvčího zvedl a šel dál, aniž by se zajímal o to, co svým pádem způsobil.

„Poškozená utrpěla velmi vážná zranění, která si vyžádala i operativní zákrok,“ zmínil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pád muže na eskalátorech

Policisté po podezřelém pátrají a zveřejnili k případu videozáznam bezpečnostní kamery, která zachytila samotný incident. Na něm je vidět, jak podezřelý ztratil zničehonic rovnováhu a převrátil se na madlo eskalátoru, odkud se zády řítil dolů.

Zatímco dvě ženy stojící na schodech pod ním stihly reagovat a uhnuly, seniorku za nimi povalil na kovové schody eskalátorů.

„Do současné chvíle se policistům muže nepodařilo vypátrat, a tak žádají o pomoc širokou veřejnost. Pokud ho poznáváte nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal Hrdina s tím, že policie případ prověřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou až dvouletého vězení.

V popisu hledaného policie uvedla, že je zhruba ve věku 50 let, má střední postavu a tmavé prošedivělé vlasy. Oblečený byl do modrých montérek a zeleného trika, na zádech nesl zelený batoh a na krku měl řetízek.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž na záběru bezpečnostní kamery

Ukrajinec, který nožem útočil na pražském Žižkově, se sám přihlásil policii

Krimi

Výběr článků

Načítám