Hlavní obsah

Voda se valila na dálnici D1, hasiči jí přehradili cestu

Hranice
Aktualizováno

Silná bouřka se v pátek odpoledne přehnala Hranicemi na Přerovsku a okolím města. Voda zaplavila některé objekty a valila se i na dálnici D1. Hasiči jí přehradili cestu.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Novinky

Hasiči museli postavit hráz z pytlů s pískem, aby voda dál netekla na dálnici.

Článek

„Zasahujeme v Hranicích a okolí po silné bouřce,“ uvedla krátce před 16:30 mluvčí hasičů Lucie Balážová.

U vesnice Velká, která je místní částí Hranic, se podle ní voda valila i na dálnici D1 a zaplavila komunikaci. „Použili jsme pytle s pískem a exponované místo zahradili,“ konstatovala mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje, Novinky

Voda se dostala i do domů

Voda způsobila problémy i v některých ulicích Hranic, vnikla i do domů. „Ve městě na několika místech odčerpáváme vodu ze sklepů, čistíme kanalizační vpusti,“ poznamenala mluvčí hasičů.

Hasiči podle ní museli kvůli bouřce nad Hranicemi a v jejich okolí řešit 15 událostí. „Situace se již uklidňuje,“ doplnila Balážová.

Pás bouřek se odpoledne prohnal i Středočeským krajem a v podvečer se přesunul na Ústecko. Silné deště se vyskytují i v jižních a západních Čechách. Mělo by pršet celou noc.

Meteorologové před vydatnými dešti varovali. Na západě Čech by mohlo napršet až 80 mm vody. Mže a Radbuza by mohly dosáhnout až třetího stupně povodňové aktivity.

Mže je už několik dní na druhém stupni kvůli regulaci odtoku z vodní nádrže Lučina. Na prvním stupni jsou Mže a Střela u vodních nádrží Žlutice respektive Hracholusky. Vodohospodáři hladiny snižují, aby se připravili na velké přítoky během očekávaných dešťů.

Blesk v Olomouci zapálil střechu dílny

Krimi

Výběr článků

Načítám