Hlavní obsah

Vlaky u Prahy zastavila srážka osobáku s bagrem

Zápy

Provoz na železniční trati mezi Čelákovicemi a Brandýsem nad Labem v okrese Praha-východ v úterý ráno zastavil střet osobního vlaku s bagrem, který pracoval na staveništi vedle trati. Nehoda se obešla bez zranění, omezení v dopravě ještě do 9:00 skončilo.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se krátce před 7:00 stala poblíž obce Zápy, kde osobní vlak jel se čtyřmi cestujícími směrem na Brandýs. „Ke střetu došlo na jednokolejné trati, vedle ní je staveniště, kde bagr pracoval, vlak zde projížděl sníženou rychlostí, šlo o lehký střet,“ řekl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Bagr podle policie nevjel na koleje, ale jeho část o vlak zavadila. Podle prvotního odhadu Českých drah měl být provoz omezený do 10:40, nakonec ale dráhy označily zmíněnou mimořádnost v dopravě jako ukončenou ještě před 9:00.

Vlak vrazil do náklaďáku s bagrem na přejezdu u Liberce, 21 zraněných

Krimi
Související témata:

Související články

Na nádraží ve Vlašimi srazil vlak člověka

Na nádraží ve Vlašimi na Benešovsku srazil v pondělí večer osobní vlak člověka. Podle prvních informací je sražený člověk zraněný, řekl mluvčí Drážní inspekce...

Muž na Jesenicku zemřel po srážce s vlakem

Tragicky skončila ve čtvrtek v podvečer srážka vlaku s mužem na železniční trati mezi stanicemi Jeseník a Česká Ves. Muž utrpěl zranění, kterým na místě...

Výběr článků

Načítám