Hlavní obsah

Vlaky na Sokolovsku zastavily 97 metrů od sebe. Případ si převzali kriminalisté

Chodov

Spěšný vlak, který v úterý projel ve stanici Chodov na Sokolovsku návěstidlem, se zastavil 97 metrů před protijedoucím osobákem. Informaci Novinkám sdělil ředitel Drážní inspekce Jan Kučera. Kriminalisté už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: Drážní inspekce

Spěšný vlak projel v Chodově na Sokolovsku návěstidlem, zastavil se 97 metrů od osobáku.

Článek

Událost se stala přesně v 16.34. Šlo o spěšný vlak z Karlových Varů do Plané u Mariánských Lázní. Podle zprávy Drážní inspekce projel strojvedoucí na červenou a vjel do cesty protijedoucímu osobnímu vlaku, jenž směřoval z Chebu do Kadaně. Naštěstí zafungoval automatický systém. „Mimořádná událost se tak obešla bez zranění i hmotných škod,“ podotkl Kučera.

Foto: Drážní inspekce

Spěšný vlak projel v Chodově na Sokolovsku návěstidlem, zastavil se 97 metrů od osobáku.

Doplnil, že čela obou vlaků byla od sebe vzdálená 97 metrů. Hasiči následně museli více než 100 cestujících ze souprav evakuovat. „Sokolovští kriminalisté už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Bílek. Událostí se zabývá také Drážní inspekce.

Vlak na Sokolovsku zastavil několik desítek metrů před protijedoucím osobákem

Krimi

Výběr článků

Načítám