Hlavní obsah

Vítr se prohnal Náchodskem. Na střechu pivovaru spadl strom

Náchod

Na střechu pivovaru Primátor v Náchodě spadl vzrostlý strom. Shodil ho prudký poryv větru, který společně s deštěm prošel Královéhradeckým krajem. Nejvíc škod napáchal vítr právě na Náchodsku. Například v Řešetově Lhotě došlo k poškození elektrického vedení veřejného osvětlení.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Vítr poničil střechu pivovaru.

Článek

„Na střechu spadl vzrostlý strom. Došlo k propadnutí jednoho světlíku do stáčírny. Naštěstí jde pouze o hmotné škody, nikdo nebyl zraněný,“ ujistil ředitel Pivovaru Primátor Petr Kaluža. Ohrožena podle něj není ani výroba piva.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Vítr poničil střechu pivovaru.

Jak dodal, jedná se o strom, který společně s dalšími rostl na jejich pozemku. „Pravidelně se o ně staráme, prořezáváme je. A už jsme i některé pokácely,“ dodal ředitel s tím, že nyní bude jednat s odborem životního prostředí o dalším postupu. Určitě by se měl prověřit stav těchto letitých stromů a případně je nahradit novou výsadbou.

V souvislosti s deštěm a poryvy větru evidovali hasiči v Královéhradeckém kraji k pondělní 13. hodině sedm událostí spojených s pádem větví a stromů na komunikace a dráty elektrického vedení.

„Moc komerční.“ Vedení Humpolce vadí maketa Bernardovy pivovarské rozhledny na kruhovém objezdu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám