Hlavní obsah

Vězeň na útěku prodával v Brně kolo, pak na něm chtěl ujet hlídce

Brno

Kolemjdoucím u obchodního centra Vaňkovka v centru Brna nabízel před několika dny nepříliš důvěryhodně vypadající muž jízdní kolo. Podezřelá nabídka přiměla jednoho ze svědků upozornit na podivného prodejce policejní hlídku. Když muž spatřil uniformy, sedl na kolo a pokusil se ujet. Marně, byl dostižen a vyšlo najevo, že je vězeň na útěku.

Uprchlý vězeň utíkal nakonec i po svýchVideo: Policie ČR

Článek

„Když muž spatřil policejní hlídku, sedl na kolo a začal ujíždět. Záměrně jel místy, kudy jej policisté nemohli pronásledovat služebním vozidlem. Nezbylo tak než za podezřelým běžet pěšky,“ popsal situaci policejní mluvčí David Chaloupka.

Zatímco jeden z hlídky sprintoval za mužem na bicyklu, druhý policista ve služebním autě uprchlíkovi nadjel a uviděl ho ve chvíli, kdy muž zrovna vylézal ze křoví, tentokrát už bez kola. V následujícím sprinterském souboji měl výrazně navrch strážce zákona a muže dostihl uprostřed frekventované ulice Úzká.

„Jak policisté následně zjistili, muž důvod k útěku měl. Nalezli u něj dávku pervitinu, navíc zjistili, že se jedná o uprchlého vězně, který nedovoleně opustil nestřežené pracoviště. Po provedení nezbytných úkonů tak muž putoval rovnou zpět za mříže. Policisté nyní hledají majitele jízdního kola, na kterém vězeň ujížděl. Majitel kola se jim může přihlásit na lince 158,“ dodal Chaloupka.

Školačky se nudily. U Otavy rozebíraly protipovodňové zábrany a šrouby házely do řeky

Krimi

Výběr článků

Načítám