Hlavní obsah

Neštěstí na Plzeňsku. Muži se utopil kamarád ve studni u domu

Pernarec
Aktualizováno

Chvíle bezmoci a hrůzy zažil muž z Pernarce na severním Plzeňsku. Když vycházel v úterý ráno z domu, našel svého dvaačtyřicetiletého kamaráda mrtvého ve studni. Podle dosavadních informací se nešťastník pravděpodobně utopil. Případ vyšetřují kriminalisté. Vyloučili sice cizí zavinění, ale ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti.

Muž se zřejmě utopil ve studni v Pernarci na severním PlzeňskuVideo: Klára Mrázová, Novinky

Článek

Neštěstí se zřejmě stalo už v pondělí večer. „Bavili jsme se spolu a pak se rozloučili. On ještě zašel do krámu koupit si víno, bohužel pil. Měl jsem otevřený vrátka, jestli se potom za mnou vracel, to nevím. Nebyli jsme domluvení. Ale večer jsem vůbec nic neslyšel,“ kroutí muž nevěřícně hlavou.

Z události je v šoku. Ráno kolem sedmé viděl, že něco není před domem v pořádku. „Všimnul jsem si, že je prošlápnutý plech, který mám přes studnu. A pak jsem ho našel uvnitř,“ odmlčí se. „Musel tam spadnout už večer. Bylo to můj kamarád, je to strašný,“ třásl se muž.

Starousedlík Novinkám řekl, že hloubka studní je přibližně osm metrů. Podle zjištění redakce se jednalo o dvaačtyřicetiletého muže, který bydlel v karavanu u jedné z budov, kterou hlídal.

Policejní mluvčí Eva Červenková Novinkám sdělila, že u zemřelého nařídili soudní pitvu. „Kolegové při ohledání místa činu nezjistili známky cizího zavinění. Ve věci však zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla Červenková.

Senior na Tachovsku se zaklínil ve studni

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám