Hlavní obsah

Vandal v Písku poškodil protipovodňovou stěnu, hledá ho policie

Naprosto nepochopitelné chování předvedl vandal, který v Písku na břehu řeky Otavy poškodil nainstalovanou protipovodňovou stěnu. Povolil spoje, a zeď tak ztratila odolnost proti případné povodňové vlně. Vandalovi za trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí až šest let za mřížemi.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Poškozená protipovodňová zeď v Písku

Článek

„Zatím neznámý pachatel se někdy v době od 8. hodiny večerní 13. září do 14. září 13:45 vydal na levý břeh řeky Otavy v Písku, na úsek od Nového mostu, konkrétně na úroveň domu č. p. 425 v ulici Topělecká, kde si vyhlédl zde nainstalované protipovodňové panely, které se rozhodl poničit. Za použití síly poškodil zhruba pět desítek spojů, část z nich pak odcizil. Tím došlo k povolení pevnosti spoje mezi jednotlivými panely,“ řekla Štěpánka Schwarzová, mluvčí jihočeské policie.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Většinu povolených spojů vandal ukradl.

Škoda na zničené protipovodňové stěně se vyšplhala na více než 10 tisíc korun. A co je ještě horší, poškozená stěna by neudržela případnou povodňovou vlnu a řeka Otava by zaplavila přilehlé okolí.

„Pachateli v případě jeho dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest let. Kriminalisté žádají případné svědky této události, kteří mohli v inkriminované době vidět podezřelé jednání v blízkosti místa činu, aby kontaktovali policii na lince 158,“ žádá policejní mluvčí.

Ta také nevylučuje, že ukradené spoje bude zloděj nabízet ve sběrných surovinách.

Muž v Budějovicích obdarovával kolemjdoucí ženy květinami z městských truhlíků. Hrozí mu tučná pokuta

Krimi

Výběr článků

Načítám