Hlavní obsah

V žilách pervitin, v autě malé dítě. Vždyť se vlastně nic nestalo, hájila se řidička u soudu

Brno

Jak řešit problémy v těžkém životním období? Třeba si dát pervitin a pak řídit, přičemž nijak nevadí, že v autě sedí i malý školák. Přesně tak se zachovala žena z Břeclavska, kterou za volantem nachytali policisté. Vzhledem k množství drogy v těle putovala k soudu, kde své jednání bagatelizovala s tím, že se přece při její jízdě nic nestalo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

ilustrační foto

Článek

Hlídka zastavila mazdu ve Velkých Pavlovicích loni na začátku srpna krátce před půlnocí. Na první pohled bylo policistům jasné, že řidička není zrovna v ideální kondici. Působila totiž unaveným, ustrašeným a depresivním dojmem. Test na drogy a pak i odběr v nemocnici potvrdil, že ženě koluje v těle metamfetamin. V autě měla přitom svého syna a ještě další spolujezdkyni.

U břeclavského okresního soudu dostala žena za ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřměsíční trest vězení s podmíněným odkladem na rok a půl, k tomu jí na rok a půl soud zakázal řídit. Právě zákaz řízení odmítla žena akceptovat a podala odvolání k brněnskému krajskému soudu.

V něm tvrdila, že byla v těžké životní situaci, že všeho upřímně lituje a už se to nebude opakovat. Jedním dechem ale dodala, že přece nedošlo k žádné nehodě a ani nikoho bezprostředně svou jízdou neohrozila. Odvolací senát v čele s Josefem Teplým ale takové námitky nechaly chladným.

Žena pendlovala na trase Praha - Bukurešť s pervitinem v podprsence

Krimi

„Nelze přehlédnout, že obžalovaná se jednání dopustila i přesto, že v jím řízeném vozidle vezla i svého nezletilého syna, a to navíc v noční době. Je zřejmé, že obžalovaná si dostatečně neuvědomovala ani vznik možných následků, jež v souvislosti s tímto jejím zcela nezodpovědným jednáním mohly nastat,“ napsal do rozsudku, se kterým se Novinky seznámily, soudce Teplý.

„Pakliže obžalovaná namítá, že řidičský průkaz je pro její osobu nezbytností z osobního i profesního hlediska, když bez vlastnění řidičského oprávnění bude mít značně ztížený každodenní život, tak je nutno konstatovat, že důsledků tohoto svého zcela nezodpovědného a laxního chování si měla být vědoma před spácháním této úmyslné trestné činnosti, a nikoliv až poté,“ smetli soudci odvolání ze stolu.

Drogy v hlavní roli. Po Chomutově chodil nahý muž, ve Zlíně se další ukájel v trolejbusu

Krimi
Související témata:
Velké Pavlovice

Výběr článků

Načítám