Hlavní obsah

V zatopeném Bohumíně se kvůli vyhozeným věcem porvali místní s přehrabovači

Bohumín-Pudlov

Dva páry mužů se dostaly v sobotu v podvečer v Bohumíně do konfliktu kvůli hromadám věcí poničených povodní. Jeden z nich byl při strkanici lehce zraněn. Zatímco dva muži zaplatí za přestupek pokutu, zbylí dva se budou zodpovídat z přečinu nebezpečného vyhrožování.

Foto: Petr Horník, Novinky

Zatopená část města Bohumín, Pudlov

Článek

„Dva muži přijeli vozidlem do záplavami zasažené městské části Pudlov a vybírali některé z věcí, které vynesli majitelé před vytopené domy. Toho si všimli místní občané, kteří dvojici mužů nejdříve upozornili, aby tak nečinili,“ popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Tzv. přehrabovači ale dál hledali v hromadách něco, co by se dalo využít či zpeněžit. „Došlo k fyzickému konfliktu s dalšími dvěma místními muži. Jedna osoba utrpěla zranění lehčího rázu a byla ošetřena v nemocnici,“ doplnila s tím, že případem se zabývají karvinští kriminalisté.

Nemocnice zasažené povodní: Omezený provoz a škody za miliony

Domácí

Zatímco samozvaným obráncům Pudlova hrozí trestní stíhání, dvojice, která do Bohumína dorazila kvůli povodní zničenému vybavení, dostane zřejmě tučnou pokutu. Pohybovala se totiž v záplavami zasažené oblasti, a to i přes vydaný zákaz hejtmana Moravskoslezského kraje. Dopustila se tak přestupku.

„Nabádáme občany, aby z důvodu předcházení možného konfliktu, který může přerůst i ve fyzické napadení, kontaktovali bezodkladně policisty, například na lince 158. Ve všech povodněmi zasažených oblastech je zvýšený výkon služby a policisté od oznámení mohou být na místě události během velmi krátkého času,“ apelovala na veřejnost policejní mluvčí Jiroušková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám