Hlavní obsah

V Praze byla zavražděna devatenáctiletá dívka

Praha
Aktualizováno

Mladá žena z Prahy 10 dlouho nevycházela ze svého rodinného domu. Sousedce to přišlo podezřelé a obrátila se na policisty. Ti nakonec zjistili, že se dívka stala obětí vraždy. Podezřelým je 22letý bývalý přítel, který s dívkou v domě bydlel. Zadržen byl zásahovou jednotkou, k činu se částečně přiznal. Soud ho v pátek poslal do vazby.

Policie objasnila vraždu devatenáctileté dívky v Praze Video: Policie ČR, Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Koncem srpna letošního roku se kriminalisté z pražského oddělení vražd začali zabývat zmizením teprve 19leté dívky z Prahy. Její zmizení nahlásila sousedka, která ji více než čtrnáct dní neviděla a z rodinného domu slyšela neustále štěkat psa.

Kriminalisté brali její zmizení jako podezřelé, potvrdilo jim to mimo jiné i několik podezřelých transakcí na bankovním účtu. Zároveň měli podezření, že se stala obětí trestného činu.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení, které směřovaly k jejímu nalezení. Tedy klasické pátrání, vyhodnocování jejího okolí a shánění svědků. V rámci nařízené domovní prohlídky, která byla provedena počátkem září, jsme našli tělo poškozené,“ řekl Novinkám vyšetřovatel z mordparty Jiří Hacker.

Foto: Policie ČR, Pavel Jaňurek, Novinky

Vyšetřovatel Jiří Hacker

Pozůstatky nalezené na stavbě ve Stodůlkách mohou patřit obětem vražd z devadesátek

Krimi

To víme jen my a pachatel

Že se jedná o pohřešovanou dívku, potvrdila až genetická analýza. Jak pohřešovaná zemřela, nechtěl Hacker specifikovat. „Toto víme jen my a pachatel,“ odpověděl. Nespecifikoval ani, kde v domě byla nalezena. Podle informací Novinek ji našli v garáži. Přesnou dobu smrti budou zjišťovat za pomoci odborníků.

Kriminalisté měli za hlavního podezřelého 22letého bývalého přítele zavražděné. V polovině září byl na neuvedeném místě zadržen zásahovou jednotkou. „Obviněný je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy a hrozí mu až výjimečný trest,“ doplnil vyšetřovatel. Muž se podle něj částečně doznal, že má na smrti bývalé přítelkyně podíl.

S obviněným v pátek odpoledne proběhla vazba u Okresního soudu pro Prahu 10.

Foto: Policie ČR, Pavel Jaňurek, Novinky

Obviněný z vraždy v doprovodu policie

Foto: Policie ČR, Pavel Jaňurek, Novinky

Zadržení zásahovou jednotkou

Muž před domem v Postřižíně ubodal příbuzného a utekl, zásahovka zadržela podezřelého

Krimi
Související témata:
Praha 10

Výběr článků

Načítám