Hlavní obsah

V pivu je alkohol? Opilý cizinec vjel v Brně do zákazu, při rozhovoru s hlídkou ztrácel vědomí

Do zákazu vjezdu vjel v noci na středu ve Veselé ulici v Brně řidič osobního auta. Hlídka, která právě kontrolovala centrum města, vozidlo z důvodu porušení silničních pravidel zastavila. Z dechu muže za volantem, který velmi špatně artikuloval, byl silně cítit alkohol.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

Vše naznačovalo, že nerespektování dopravního značení zřejmě není jeho jediným prohřeškem. Domněnku strážníků chvíli nato potvrdil výsledek dechové zkoušky, když se na displeji přístroje objevila hodnota 1,20 promile alkoholu.

„Cizinec z Blízkého východu strážníkům řekl, že pil pivo, a byl překvapený, že se právě tento nápoj řadí mezi ty alkoholické,“ popsala případ mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Protože muž znenadání při rozhovoru s hlídkou dvakrát ztratil vědomí, poskytli mu strážníci obratem první pomoc a přivolali záchranáře. „Muže jsme na místě ošetřili a s lehkým zraněním převezli do úrazové nemocnice,“ uvedla Novinkám mluvčí ZZS JMK Michaela Bothová. Pro podezření ze spáchání trestného činu také strážníci vyrozuměli státní policisty, kteří pak asistovali ošetřujícím zdravotníkům při jeho převozu do nemocnice.

Namol opilý řidič chtěl policistům na Jesenicku nejprve ujet, pak utéct. Skončil v cele

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám