Hlavní obsah

V pískovně na Olomoucku utonul senior

Želechovice

Pětasedmdesátiletý senior utonul v úterý odpoledne v pískovně v Želechovicích poblíž Uničova na Olomoucku. Pod hladinou jej našli na místo přivolaní policejní potápěči, sdělila Novinkám ve středu policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V úterý o půl čtvrté odpoledne vyjížděli policisté na základě oznámení o tonoucím muži na pískovnu v Želechovicích. Při našem příjezdu se na místě již nacházeli hasiči, kteří pomocí člunu propátrávali vodní hladinu,“ uvedla mluvčí.

Podle zjištěných informací si šel senior zaplavat, když najednou zmizel pod hladinou. „Jelikož se pohřešovaného nepodařilo ani během intenzivního pátrání nalézt, přivolali jsme si na místo policejní potápěče. Těm se ve spolupráci s hasiči podařilo kolem 18. hodiny pod vodní hladinou najít pohřešovaného, kterému již nebylo pomoci,“ konstatovala Skoupilová.

Okolnosti tragédie jsou předmětem šetření. „Apelujeme na občany, aby v blízkosti vodních ploch dbali na svoji bezpečnost a v žádném případě nepřeceňovali své síly. Před vstupem do vody vždy zvažte své plavecké schopnosti, ale i aktuální fyzický a zdravotní stav,“ dodala policejní mluvčí.

Osmnáctiletý mladík se utopil v plzeňském rybníku. Při plavání zmizel pod hladinou

Krimi
Související témata:
Želechovice

Výběr článků

Načítám